Geld lenen studenten

Leningen voor studenten
Ook voor studenten kan het wel eens nodig zijn om geld te moeten lenen,natuurlijk kun je eerst je ouders vragen.Maar als je liever niet of geen geld van je ouders kunt lenen is het handig om te weten waar studenten het beste kunnen lenen.

Geld Lenen voor studenten
Voor studenten is het soms moeilijk om geld te lenen,het is namelijk zo dat de meeste lening verstrekkers,vragen om een vast inkomen van studenten,zei willen namelijk zekerheid hebben dat je de lening kunt aflossen,je hebt meestal geen of onvoldoende vast inkomen om er voor te zorgen dat je aflossingen zijn gegarandeerd,vaak heb je ook geen onderpand om aflossingen te garanderen.Maar dit alles wil niet zeggen dat er geen mogelijkheden zijn om als student geld te lenen.Ook voor studenten die tijdelijk geld nodig hebben voor studie benodigdheden zoals een laptop,of goederen om je studenten kamer in te richten.Hieronder en bij de gesponsorde links vind je vele aanbieders die je kunnen helpen aan een studenten geld lening.

Studenten Geld Lenen bij de IB groep
Studenten kunnen naast de basisbeurs en de aanvullende beurs ook geld lenen van de IB groep,hier kunnen ze een rentedragende studenten geld lening krijgen.Deze rentedragende lening heeft een looptijd van 15 jaar en terug betalen begint na je studie tijd,door de lage rente en lange looptijd is deze manier van lenen een stuk goedkoper dan geld lenen van een bank.

Studenten Geld lenen Rente en terugbetalen
Naast je basis en aanvullende beurs kun je ook een studenten geld lening aanvragen.Over die studenten lening wordt rente berekend. Het rentepercentage voor 2007 is 3,70 procent. Je hoeft pas na je studie terug te betalen en je mag er 15 jaar over doen met een minimum van € 45,41 per maand. En als je problemen hebt met terugbetalen, dan zijn er mogelijkheden dat je een tijdje minder of niets terugbetaalt.

Hoeveel geld kunnen studenten lenen
Als je een basisbeurs en eventueel een aanvullende beurs ontvangt, mag je bovendien maandelijks een geld bedrag lenen. Hoeveel je maximaal in het beroepsonderwijs mag lenen, is afhankelijk van je woonsituatie en van welke onderwijssoort je volgt. Maar je hoeft niet het maximale geld bedrag te lenen, minder mag ook. Hoeveel geld je wilt lenen, bepaal je zelf. Heb je geen recht op een aanvullende beurs, dan mag je die ook extra bijlenen.Als je een tijdje krap zit, dan kun je ook bijvoorbeeld een of twee maanden een bedrag lenen. Heb je de studenten geld lening niet meer nodig, dan zet je het bedrag weer op nul.

Geld Lenen Studenten na je prestatiebeurs
Als je geen recht meer hebt op de prestatiebeurs, maar nog wel als voltijdstudent staat ingeschreven bij je opleiding, kun je nog drie jaar geld lenen. In dat geval mag je in 2007 per maand een vast bedrag van maximaal € 809,93 lenen.(Bron IBgroep)

Banken en studenten geld lenen
Naast de relatief goedkope manier van geld lenen zijn er bij de banken mogelijkheden om voordelig rood te staan op je betaalrekening.Ook zijn er banken die een studenten rekening aanbieden.