A 2 codering BKR

A 2 code BKR?
BKR is de afkorting voor de Stichting Bureau Krediet Registratie. Het BKR is in 1965 door het financiële bedrijfsleven opgericht om het Centraal Krediet Informatiesysteem (CKI) te verzorgen.Het centrale systeem van het BKR houd de betalings-verplichtingen bij van alle mensen die in een krediet hebben.Veel mensen denken dat het BKR alleen betaling verplichtingen registreert van traditionele leningen en hypotheken.Voor velen zal het nieuw zijn maar ook een mobiele telefoon abonnement ,creditcard,postorderkrediet en zo zijn er nog vele soorten kredieten worden registreert.Na een periode van 5 jaar nadat het krediet is afgelost worden uw krediet gegevens verwijdert.

A 2 codering BKR
Alle aanbieders van leningen,hypotheken en kredieten maar ook gsm abonnementen aan bieders zijn verplicht om het BKR te melden, dat er problemen zijn met betalingen van lening of hypotheek.Door het BKR en zijn deelnemers is afgesproken dat alle betaling achterstanden worden gemeld.Deze melding gebeurd trouwens niet eerder dan dat uw krediet verstrekker contact met u heeft opgenomen over uw betalingsachterstand en een A 2 codering melding bij het BKR.Een melding volgt over het algemeen na een betaling achterstand tussen de 2 en 4 maanden,het is dus niet zo dat er direct een achterstandsmelding zoals officieel een a A 2 codering genoemd wordt ,volgt als u een achterstand van 1 maand heeft.Wel raden wij u aan om bij problemen met betalingen zo snel mogelijk contact op te nemen met uw krediet verstrekker,en een regeling treft t.a.v uw betalingsverplichting hiermee voorkomt u een A 2 codering melding door de krediet verstrekker.Een achterstand wordt altijd geregistreerd,ongeacht de hoogte van de achterstand krijgt u een A 2 codering. Dit geldt voor alle kredieten,hypotheken maar dit geldt ook voor gsm- abonnementen.(bron BKR)

A 2 codering en opheffing in BKR registratie
Zijn uw betalingsprobleem en de krediet achterstand ingelopen, dan is dit ook zo zichtbaar in CKI. Een ‘H’, van Herstel, bij het betreffende krediet geeft dit aan. De ‘H’ wordt alleen vermeld als het krediet doorloopt.Als u de achterstand hebt ingelopen en daarmee het krediet hebt beëindigd, wordt een einddatum bij het krediet geplaatst. De ‘A’ van Achterstand blijft met de einddatum zichtbaar bij het betreffende krediet. Vijf jaar na de einddatum verdwijnen uw gegevens over het beëindigde krediet automatisch uit ons bestand. Dus ook de ‘A’. Is uw a A 2 codering hersteld ,dan is het verstandig om te controleren of de krediet verstrekker alles goed heeft doorgegeven en dat uw a A 2 codering werkelijk is verandert in een H van herstelmelding. Meestal gebeurt dit automatisch, maar indien u een nieuw krediet of lening wilt afsluiten is het verstandig om dit te controleren,hierbij voorkomt u problemen bij het aanvragen van uw nieuwe krediet. (bron BKR)

Hypotheek ondanks A 2 codering
Het kan soms voorkomen dat je een lening nodig hebt maar over een negatief A 2 codering van het BKR  beschikt.Om goederen aan te schaffen zijn er geldverstrekkers denk bijvoorbeeld aan sommige postorderbedrijven die krediet verlenen,ondanks uw A 2 codering, maar er zijn ook andere geldschieters die niet bij het BKR zijn aangesloten.Zij verlenen een krediet zonder een BKR toetsing,omdat deze geldverstrekkers niet zijn aangesloten bij BKR kan de toetsing achterwege blijven, en dergelijke geldschieters zijn ook niet verplicht om informatie over het verstrekte krediet door te geven.Het is natuurlijk gemakkelijk om een lening te nemen zonder een toetsing,maar de toets of je een bepaald bedrag kunt lenen is natuurlijk ook een bescherming,zodat je als kredietnemer niet in financiële problemen komt,vandaar dat de banken en meeste financiering maatschappijen geen lening verstrekken zonder toetsing.Het BKR zorgt ervoor, om consumenten tegen zichzelf in bescherming te nemen, dit om te voorkomen dat ze te grote betalingsverplichtingen aangaan.

Alle goedkope krediet verstrekkers op een rijtje

BKRhypotheek.nl
Geen hypotheek vanwege een BKR A 2 codering? BKRhypotheek.nl biedt mogelijkheden!

Geldshop.nl
Met de laagste tarieven en 14 dagen “niet goed geld terug” garantie!

Bcldirect.nl
Lening nodig of uw bestaande leningen goedkoper maken? bcldirect.nl regelt het wél!

Laagste en Goedkoopste Hypotheken.
Laagstehypotheken.nl is een online aanbieder van hypotheken.